Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Eero Kitti                                   

Tukkijätkän kulttuurisivut 

Olen 74 v. entinen "valemetsuri" (kansakoulupohjalta) ja alkanut rustailemaan laulujen sanoituksia, runoja, sekä kaikenlaisia muitakin kirjoituksia. Osa lauluistani / runoistani / tarinoistani on kirjoitettu murteella, ns. meänkielelä, ko pittäähän se sitäki pruuata.
 

“Römppätangoa Pajalassa” 2004 ja “Jätkät itte ja motot sitte” 2007 ovat levytyksiäni. Viimeksi mainittu laulu kertoo työhistoriastani 60-luvulta alkaen.

Nuo kaksi CD-singleä on lähetetty seuraaville radioasemille; Radio Suomi, Lapin Radio, Radio Perämeri, Iskelmäradio, sekä Ruotsiin Sisuradioon ja tietenkin “meänraatihoon” Pajalaan. Näiltä asemiltahan niitä voi myös toivoa kuunneltaviksi.

Komeetta yhtyeelle sanoitin 1999 laulut  “Tanssi elämälle” ja “Syysruskan maa”.

Feija Åkerlund (Horttokaalo) sävelsi kaksi laulua minun sanoituksiin asuessaan pellossa. "Lohestajatorpan balladi" ja "Häät rakovalkealla".

Holmalan Olavin kanssa sanoitimme yhdessä 2010 keväällä Jokivarren karaokelaulajille oman tunnuslaulun "Karaokejenkka". Tämän lauloimme yhdessä levylle.

Kirjoituskilpailuissakin runoni ovat menestyneet; Oodi suomalaiselle työlle nyt 1994, millenium runokilpailu 2000, sekä köyhyysaiheinen kirjoituskilpailu 2007.

Kopolan teatterilla Haapajärvellä oli 2008 ”Murusia” ohjelmistossaan kirjoittamani tarina “Tupakkalakko”.

©2017 layout160 - suntuubi.com